Konfirmation

Det praktiske:

På 7. klassetrin er der mulighed for at gå til konfirmationsforberedelse. Da det er frivilligt, om du vil gå til forberedelse og konfirmeres, skal du tilmelde dig hos præsten i dit bopælssogn. – Hvis du er i tvivl om hvor det er, så tast din adresse i feltet på www.sogn.dk . Som udgangspunkt sker konfirmationen i dit eget bopælssogns kirke.
 
Selve tilmeldingen sker digitalt. År for år vil vi poste et link her - (hav dit NEM-ID klar): "Konfirmandindskrivning" og på www.hvidebækpastorat.dk 

Konfirmationsforberedelsen foregår i enten konfirmandlokalet på Becksvej 5, Ubby, 4490 Jerslev Sj (præstegårdens konfirmandstue) eller i St. Fuglede sognegård lige ved siden af St. Fuglede kirke. Vi fordeler undervisningsholdene mellem disse steder. Som regel i de første to timer af skoleskemaet fra kl. 7.45 -9.30 om torsdagen med start i september. Ud over konfirmandundervisningen om morgenen vil der blive afholdt et par andre arrangementer i løbet af vores tid sammen og man skal være med til flere af vores gudstjenester.

 

Ang. transport til og fra undervisningsstederne.
De konfirmander, der skal undervises i sognegården i Store Fuglede, vil blive hentet af en minibus på henholdsvis Hvidebækskolen og Ubby Fri- og Efterskole om morgenen og bragt tilbage til skolen igen, så de kan nå tilbage til tredje lektion.
De elever, der går til undervisning i Ubby Præstegård, skal selv sørge for transporten.

Er der evt. spørgsmål, er I velkomne til at ringe. 

Vi glæder os til at se jer!

 De venligste hilsner fra holdet:

Peter Michaelsen, Kim Gilling Hansen og Marianne Kistrup - sognepræsterne ved Rørby Kirke, Værslev Kirke, Ubby Kirke, Store Fuglede Kirke, Lille Fuglede Kirke og Jorløse Kirke. Samt Pia Ríddertoft og Bente Stavnskjær - hjælpeundervisere.


NB: Aktiv deltagelse og fremmøde i konfirmationsforberedelsen er en forudsætning for at kunne blive konfirmeret. Desuden er det et krav og en gammel tradition, at man deltager i 10 gudstjenester i løbet af sæsonen. Undervisningen foregår mellem 7.45 og 9.30 (gr. ringetider v. skolen) - torsdage - samt eftermiddage/aften ved særlige arrangementer.


Ubby kirke har konfirmation 3. og 5. søndag efter påske. Primært dem fra Hvidebæk skolen først i ulige år, og primært dem fra Friskolen først i lige år - (Du kan tælle søndagene efter påske på f.eks: http://ugenr.dk/kalender/2018-1 )

Konfirmation i Ubby Kirke
:

2021: Hvidebækskolen 25. april kl. 10.30 - Ubby Fri 9. maj kl. 10.30.

NB: Opdelingen i skoler betyder ikke at alle fra disse skoler skal konfirmeres i Ubby på ovennævnte datoer - mange fra skolerne går slet ikke på Ubby holdet og skal konfirmeres i andre kirker (bopælssognene).

Der er plads til ca. 180+ mennesker i Ubby kirke, men kun ved brug af alle ekstra stole og tårnværelset bagest i kirken, ellers plejer vi at reservere 1 bænkerække til hver konfirmand- her kan man sidde 3-4 personer på hver række.

Man bliver konfirmeret i 7. klasse. Nærmere information følger når tiden nærmer sig! Men vi regner med at indskrivningen sker ved en gudstjeneste omkring skolestart.

Det sjove:

Vi skal opdage, opleve og lære nogle af de vigtigste ting om kristendom, tro og forhåbentligt blive en hel del klogere på både os selv, hinanden og det med Gud og Kristus! - En af vores "kæpheste" er, at verden er uendeligt meget større end alt det vi bare lige kan måle og veje. Og vi tror heller ikke på det gamle skel mellem tro og viden. Det er komplementære størrelser, der begge beriger vores verden og vores liv - på hver sin måde! - Så konfirmandundervisningen er det sted hvor der er plads til de store spørgsmål - om livet - meningen - hvem er vi? - Hvad er det vigtigste i livet? Mm.

Vi deltager undervejs i musik-workshops og andre aktiviteter hvor vi slår os sammen med præsterne og konfirmanderne fra hele Hvidebæk pastorat (Den gamle Hvidebæk kommune).

Vi starter typisk det hele i september med en stor festlig åben himmel gudstjeneste (dog med vejret i mente) - med spise & drikke og hyggeligt samvær hvor vi kan lære jer og jeres forældre lidt at kende - efter selve gudstjenesten.

Vi skal også afsted til konfirmandtræf sammen med andre konfirmander fra hele Roskilde stift. Vi ser frem til en sæson fuld af oplevelser, musik, og visdom fra det høje!

Vi glæder os til at se jer og lære jer at kende!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.06 | 03:57

Det var en spændende opgave !
Jeg takker for opgaven samt det gode samarbejde
Bh
Christian Montesinos
Hcc Vej og park

...
07.02 | 15:15

Her blev min mor, nu bortgået for 3 år siden, døbt i februar 1919. Født Inger Marie Dyrby Jensen (gift Schou). Jeg var på besøg med hende i 1975 fra Bornholm.

...
23.04 | 19:13

et kært minde jeg var der i 1960. mønstret i søjlerne ligner det jeg har set i
løgumkloster

...
25.05 | 22:12
Kirkeblade har modtaget 4
Du kan lide denne side