Sognearrangementer i Ubby

Foredrag om demems

Torsdag den 15. november kl. 14 i Ubby kirke

Vi har sikkert alle oplevet, at mennesker i vores familie eller omgangskreds ikke længere husker så godt mere, og at deres adfærd gradvist forandrer sig. Dette kan være tegn på begyndende demens - en folkesygdom, som næsten alle har hørt om, men som måske de færreste kender den fulde rækkevidde af. Demenskonsulent i Kalundborg kommune, Sanne Ludvigsen, vil kaste lys over sygdommen og afklare mange af de spørgsmål, man som pårørende kan sidde med.

Vel Afholdt: FOREDRAG MED PROFESSOR NIELS CHRISTIAN HVIDT - 25. OKT. KL. 19 i UBBY FORSAMLINGSHUS

Vel afholdt - tak for en spændende aften!

------

Kan tro flytte bjerge? - Og flytter bjerge troen?

Foredrag om forholdet mellem tro og helbred

Tro flytter bjerge, siger man. Meget tyder på, at det faktisk er tilfældet, og især ved sygdom. Niels Christian Hvidt, dr.theol., professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved Syddansk Universitet i Odense og gæsteprofessor ved Ludwig Maximilians Universität i München, er i færd med at udforske, hvordan det forholder sig i Danmark, og befinder sig således midt i krydsfeltet mellem tro og videnskab.
Forholdet mellem tro og helbred har været et relativt overset emne i den danske sundhedsfaglige forskning. I de fleste kulturer og religioner har der imidlertid været en afgø
rende forbindelse mellem tro og helbred med stort fokus på sammenhængen mellem krop, psyke og sjæl. I de vestlige kulturer er det sådan i dag, at separate faggrupper varetager omsorgen for krop, psyke og sjæl, og ofte oplever patienter, at de ikke bliver set som de hele mennesker, de er. Det moderne sundhedsvæsen er derfor præget af et ønske om atter at behandle det hele menneske og have patienten som partner. Dette foredrag vil bidrage til opfyldelsen af denne ambition.
Niels Christian Hvidt er Danmarks mest erfarne foredragsholder indenfor feltet. Han har holdt over 400 foredrag og bidrager ofte i medierne om eksistentielle patientperspektiver.

Foredraget vil belyse følgende spørgsmål:
1. Hvad ved vi om sammenhængen mellem tro og helbred?
2. Hvordan kan vi blive bedre til at inddrage patienterne gennem et fokus på patienternes mange psykosociale og eksistentielle behov?
3. Kan dette fokus øge patienternes symptomoplevelse, livskvalitet og tilfredshed med behandlingen?
4. Kan det øge arbejdsglæden og livskvaliteten hos os behandlere?


Gratis adgang.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.06 | 03:57

Det var en spændende opgave !
Jeg takker for opgaven samt det gode samarbejde
Bh
Christian Montesinos
Hcc Vej og park

...
08.04 | 16:39

Hvem skal man ringe til , hvis vi gerne vil have er barn døbt i Ubby ?
Mvh karina van wilgen

...
02.08 | 11:24

Ok på den måde . Tak for svar 😊.

...
02.08 | 11:11

Hej Mette m.fl.
Vi har lavet en arbejdsfordeling, så jeg har Rørby og Ubby fri op til sommerferien og Marianne har Hvidebækskolen til efterår op til jul.

...
Du kan lide denne side